Алърдайс: Трябва ми време
Алърдайс: Трябва ми време / netinfo

Новият мениджър на Нюкасъл Сам Алърдайс заяви, че се нуждае от време за промени мисленето на Сейнт Джеймсис Парк и да направи от отбора победител.

 

Според медиите обаче наследникът на Глен Рьодер ще има само един сезон за да впечатли новия акционер Майк Ашли, който се надява да вземе дела на президента Фреди Шепърд и да придобие пълния контрол върху клуба.

 

За седем и половина години начело на Болтън Алърдайс превърна Уондърърс от второразреден тим в един постоянно борещите се за място в евротурнирите. Сега от него се очаква да възроди „свраките” и да ги направи конкурентоспособни на Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал.

 

„Първото и най-важното е да мога да си дам толкова време, колкото ми е необходимо, за да направя печеливш тим” – заяви Алърдайс – „Не мога да поема този пост и да не мисля, че това е основният ми приоритет. Очевидно е, че ще се нуждая от известно време и малко търпение, понякога от феновете, понякога от хората в клуба.”

 

„Ние имаме няколко отлични и много талантливи играчи в този отбор”, добави Алърдайс, запитан за играчите, с които разполага.

 

Очаква се първото ново попълнение на Нюкасъл след идването на новия мениджър да бъде скандалджията Джоу Бартън, който е отстранен от отбора си Манчестър Сити, тъй като се сби със съотборника си Осман Дабо.