/ iStock/Getty Images
Пунктът за хуманитарна помощ в курортния комплекс "Слънчев бряг", разкрит в помощ на бежанците от Украйна, има остра нужда от хранителни продукти. 

Всеки ден нарастват нуждите за бежанците. Всеки ден десетки тук се редят на опашки, за да получат помощи. Храната е в недостиг. Днес има само захар и брашно, кашоните са празни. Остра е нуждата от пакетирани и консервирани хранителни продукти - месни, млечни, спагети, леща, боб, ориз, овесени ядки, хляб, олио, картофи. Имаме нужда също от 15 броя детски колички, памперси, пюрета, казаха пред БТА от доброволческия  пункт.

Олена, украинска бежанка, която чакаше за хранителен пакет, сподели, че благодари за помощта, но сред продуктите липсват основни, които са важни за приготвянето на храната.

От пункта за събиране на помощи апелират гражданите и фирмите да помогнат с каквото имат възможност. Пунктът се намира в хотел “Мида“ зад сградата на Районно управление "Полиция" в Слънчев бряг. Пунктът за хуманитарна помощ на украинските бежанци е отворен всеки ден от 11:00 часа до 19:00 часа.

Отец Петър от църквата "Свето Успение Богородично“ в Несебър каза за БТА, че е приютил в храма 17 бежанци от Украйна - жени и деца.

По неофициални данни на територията на Община Несебър украинските бежанци са близо 3000.
 
БТА