/ iStock photos/Getty images
Знаете ли, че и най-малкото помещение може да се характеризира с отлична функционалност, свобода на движение и наличие на всички необходими мебели и принадлежности? Достатъчно е просто да изберете правилните мебели, които да ви позволят постигането на тази цел.

Вижте някои съвети за създаването на мултифункционални пространства с правилното обзавеждане, които от екипа на онлайн магазин ИКЕА споделят.

Съвети за практично обзавеждане на помещенията в жилището

Практичното обзавеждане на помещенията, независимо от тяхната големина, е възможна задача, коментират от ikea.bg. Производителите се стремят да представят съвременни предложения за всеки интериор, проектирани да паснат добре в по-тесни и обширни стаи.

Комбинирайте две помещения в едно

Ако стаите в дома ви са ограничени, съвсем спокойно може да съчетаете две зони на едно място – трапезария с хол, всекидневна с кухня, хол и спалня, всекидневна и офис. Вариантите са много, а с правилното обзавеждане ще постигнете безупречни резултати.

Изберете подходящо обзавеждане

Стремете се да търсите модули, които освен красиви и удобни, са и функционални и с подходящи размери.

Оптимизирайте мястото като се възползвайте от умни решения

Може да го постигнете чрез вертикално разположение на част от мебелите – шкафове със стенен монтаж, рафтове, полици, етажерки и други.

Използвайте помощни средства за съхранение

Използването на свободностоящи закачалки, органайзери за дрехи, обувки и аксесоари и други помощни средства ще ви помогне да внесете ред и да придадете мултифункционалност на пространството.

апартамент обзавеждане
iStock photos/Getty images

Как да изберете правилните мебели за оптимизиране на пространството?

Изборът на правилни мебели е в основата на създаването на мултифункционално и подредено пространство. Тук е важно да заложите не само на практични размери и иновативни дизайни, които са съобразени с нуждите както на големи и малки домакинства, но и на високо качество. Вижте някои от особеностите, които да съобразите:

1. Производител
За да си осигурите дълготрайно обзавеждане, трябва да бъдете внимателни при избора на марка. Доверете се на утвърдени производители, които използват висококачествени материали за създаването на устойчиви модули.

2. Функционалност и практичност
Избраните модули трябва да бъдат практични и функционални, за да гарантират максимално удобство и правилна подредба в дадената стая. Може да се възползвате от сгъваеми дивани, регулируеми маси, допълнителни места за съхранение, като подматрачни пространства, чекмеджета и други.

3. Съвпадение с интериора
За да сте сигурни, че освен отлични свойствени характеристики, ще получите още и безупречен външен вид, съобразете интериора, който се стремите да следвате. Определете стила на помещенията, цветовите комбинации и се стремете да продължите линията с избора на мебели.

Следвайки тези съвети ще успеете да създадете перфектна хармония, да обособите мултифункционални пространства и кът за всеки, в комбинация с модерен интериор.