Цонев: Не вярвам, че служебното правителство ще организира честни избори
Цонев: Не вярвам, че служебното правителство ще организира честни избори / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на „Нова алтернатива" Николай Цонев ще води две листи. Това обяви самият той в предаването "Седмицата" по Дарик.

"Аз ще водя листата в 23 МИР в София и в Пловдив-град", каза Цонев.

По думите му „Нова алтернатива" е против така нареченото статукво: "Ние сме против ГЕРБ, БСП и ДПС, които през последните години управляваха държавата. Тези три партии и тези, които им помагат, нямат право да говорят в бъдеще време. Ако са искали да направят нещо, вече имаха тази възможност", коментира Николай Цонев.

Той заяви, че не вярва на служебното правителство, че ще организира честни избори: "Служебното правителство изпълнява някакви партийни функции, които са му наложени от ГЕРБ. Неслучайно всички колеги от опозицията говорят, че това е отборът на ГЕРБ, който се подготвя за следващото управление. Пълно е с недоразумения. Служебното правителство не трябва да прави политика. Политиката се прави от политическите партии, които се упълномощени от Народното събрание да управляват държавата и носят отговорност. Служебното правителство не може да носи отговорност и за това не трябва да се занимава с политики стратегии и т.н.".

Цялото интервю с Николай Цонев можете да чуете на Radio.DarikNews.bg