С „град и скорост” по пътя към  Европейска столица на културата
С „град и скорост” по пътя към Европейска столица на културата / Sofia Photo Agency, DarikNews.bg

„Град и скорост" е името на работния проект за идейна концепция на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019, представен от писателя Александър Секулов.

Разделихме града на пет различни части, в които той се явява инструмент на времето, на обществото, красотата, щастието и на самия човек, обясни философската концепция Секулов. По думите му в отделните нива се вписват всички области на развитие, включващи градоустройство, археология, екология, икономика, транспорт, социални услуги, наука, култура и съжителството на различни етноси, вероизповедания, групи, и поколения.

Пловдив не е град на абсолюта, а балансира, живее и изразява себе си чрез скоростта на различните общности и индивиди, които го населяват, почерта писателят.

Крайната ни цел е постигане на град със скорости, които хармонично и равномерно развиват живота в него чрез свързани урбанистични, екологични, културни и социални проекти. Град, в който за всяка част от човешката деятелност, за всяка човешка общност е намерено място, време и скорост да се развива по естествен, хармоничен, балансиран, ненасилствен начин, обясни още Секулов.

С град и скорост по пътя към  Европейска столица на културата
netinfo

Други новини от Пловдив