Приятели и почитатели изпратиха Вили Кавалджиев в последния му път
Приятели и почитатели изпратиха Вили Кавалджиев в последния му път / снимки: БГНЕС

Близки, приятели и почитатели изпратиха в днешния мразовит ден любимият на поколения българи музикант Вили Кавалджиев в последния му път, предаде БГНЕС.

Църквата „Успение Богородично” на Централните софийски гробища не успя да събере дошлите да се простят с Вили, като сред тях бяха изпълнителите Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Кирил Маричков, Милена Славова и др. С венци и цветя го почетоха и някои политици от първите години след промените като Йордан Соколов, Йордан Василев, Александър Йорданов, Емануил Йорданов. От 41-то НС единственият депутат, който бе забелязан, бе Лъчезар Тошев от Синята коалиция.

„Ще го запомним с невероятния му глас и ако някой заслужава сравнението „човека глас”, то това бе Вили Кавалджиев”, каза певецът Кирил Маричков. Популярният изпълнител сподели, че не е виждал през последните няколко месеца Кавалджиев, но е разбрал от близки, че е прекарал последните си дни много тежко. „Ако е така, сигурно си е отишъл разочарован от света - беше достатъчно горд, за да не се оплаква”, сподели още Маричков.

„Той беше човек с демократично мислене и дух - отдаден на новото, на промяната”, спомни си Йордан Соколов.

Приятели и почитатели изпратиха Вили Кавалджиев в последния му път
netinfo