Представиха книгата „Държавна сигурност и изчезналите съкровища
Представиха книгата „Държавна сигурност и изчезналите съкровища / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Представиха книгата „Държавна сигурност и изчезналите съкровища"
22154
Представиха книгата „Държавна сигурност и изчезналите съкровища"
  • Представиха книгата „Държавна сигурност и изчезналите съкровища"

Журналистът от Дарик радио Богдана Лазарова представи в София втората си книга „Държавна сигурност и изчезналите съкровища". Книгата е хартиен вариант на разследванията, които се излъчват по Дарик в предаването „Афера". Първата книга на Богдана Лазарова и Николай Христов беше издадена през 2007 година.

На представянето дойдоха освен собственикът на Дарик Радосвет Радев, и главният прокурор Борис Велчев, магистрати, журналисти, а премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес, тъй като не можа да дойде лично.

Представиха книгата Държавна сигурност и изчезналите съкровища"
netinfo

Eто какво каза при представянето на книгата Радосвет Радев: „Симпатизирам на резултата на този иначе изчезваш труд в ефира. След първата книга на Богдана се уверихме, че медията радио понякога е много хубава, когато се казват едни неща и бързо се забравят, а някой път е много лоша, защото има казани неща, а след това дълго време трябва да ги търсиш. Мога, може би за първи път, да кажа нещо съвсем публично - за всички онези слухове, питания, гатанки вярно ли е или не - да, вярно е, нашата страст към текста вече ще бъде обективирана и в една периодика. В края на лятото медийната група „Дарик" придоби и списанието „Правен свят". Вече няма да се сърдите на друг, а отново на нас за всичко онова, което ще прочетете вече и в „Правен свят", а не само слушайки го по Дарик радио".

На Богдана Лазарова Радев пожела: „Искам да пожелая хубави мигове с представянето на книгата. На Богдана - кураж, да си прави предаванията в Дарик радио, да си пише третата книга и да се подготви, че има четири страници в „Правен свят" за нея".

Представиха книгата Държавна сигурност и изчезналите съкровища"
netinfo

А ето и думите на управителя на Центъра за развитие на медиите Огнян Златев: „Поласкан съм от честта да представя втората книга на Богдана. Съзнанието на хората не е обзето само от всички тези риалитита, които ни се стоварват на главите с тонове всеки Божи ден, а всъщност те са жадни да научат нещо от недалечното минало. Този тип информация, която ще намерите в книгата, сигурно е известна на тесен кръг специалисти, но е важно тя да стигне до по-голяма част от обществеността. Смело мога да кажа, че разследващата журналистика е на изключително високо и професионално равнище, сравнена с това, което правят колегите в другите държави. Особено се надявам тази книга да бъде прочетена и от по-младите студенти или ученици, които проявяват интерес към нашата история от недалечното минало. Много е трудно да се прави разследваща журналистика по радиото. Много ценно е това, че ръководството на Дарик радио е застанало зад Богдана и я подкрепя в нейните начинания. Много се надявам, че втората книга на Богдана няма да бъде последната. Нашата не толкова отдавнашна история за последните 20 години според мен крие още много истории, които могат да бъдат разказани. Затова искам да й пожелая на добър час. Още веднъж - приятни мигове с четеното на тази книга. На добър час на Богдана и се надявам да не е чак след две години, а, да речем, още догодина да се съберем за трета книга".

Представиха книгата Държавна сигурност и изчезналите съкровища"
netinfo