Поставят катастрофирали коли на обществени места във Велико Търново
Поставят катастрофирали коли на обществени места във Велико Търново / netinfo

В рамките на кампанията срещу агресивното поведение на водачите, разрушени при тежки катастрофи автомобили ще бъдат поставени на обществени места в десетте общини на област Велико Търново, съобщи гл. инспектор Вельо Ценев, началник на сектор Пътна полиция при ОДП-Велико Търново.

По думите му инициативата е само част от засилените мерки срещу агресията на пътя, които ще продължат до края на годината с участието на целия униформен състав на пътна полиция.

Основание за засиленото полицейско присъствие по пътищата в района дават и резултатите от проверките за периода от 12 до 25 ноември, при което с актове за различни нарушения са санкционирани почти всеки втори от общо проверените 3590 водачи на моторни превозни средства, каза гл. инспектор Ценев.

Най-много - 265 са наказаните за движение с превишена скорост, а 90 - за управление на технически неизправни автомобили.

Санкционирани са 65 неправоспособни водачи, а 35 за това, че шофират след употреба на алкохол.

По данни на пътна полиция от началото на годината на територията на Великотърновска област са станали 241 тежки пътно-транспортни пътешествия. Те са с 27 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, но загиналите са 38 души, които са с 14 повече. Само през ноември тежките катастрофи са 17 с 1 загинал и 22 ранени.