Паулу Коелю – по-мъдър от всякога!
Паулу Коелю – по-мъдър от всякога! / netinfo

23 април е датата, на която в България ще излезе новата книга на бразилския писател Паулу Коелю. Романът носи заглавието "Вещицата от Портобело". Преди да се появи на книжния пазар, част от този роман се появи в интернет. Коелю пусна няколко глави от него в своя блог.

Паулу Коелю прави свои блог специално, за да публикува в него части от новата си книга. На адрес paulocoelhoblog.com са качени първите 11 глави от романа. Има ги на английски, испански, португалски, унгарски и руски език. На български е възможно да се появят на интернет страницата на издателство "Обсидиан". Все още обаче не е ясно кога ще се случи това.

Според издателите на Коелю у нас "Вещицата от Портобело" е най-философската книга на писателя досега. Toва е и най-обемната книга, писана досега от Коелю – повече от 300 страници.

Новият роман на писателя е представен досега в Бразилия, Португалия и Испания. Предстои да излезе във Великобритания, а след това и в Америка и Русия.

Мнозина са категорични, че Паулу Коелю е най-четеният автор сред българите. Наричат го "издателски феномен". Безспорен факт е, че името му е в „Топ 10” на най-четените автори в света. През последното десетилетие на ХХ век той надмина по продажби дори Габриел Гарсия Маркес. Книгите му са преведени на над 50 езика в 100 страни, а тиражът им надхвърли 30 милиона. Сред читателите му са Мадона и Жак Ширак.

Коя е вещицата от Портобело? Чуйте в звуковия файл от Кристин Василева от издателство "Обсидиан".