Нова телевизия ще излъчи благотворителния концерт „Българската Коледа”
Нова телевизия ще излъчи благотворителния концерт „Българската Коледа” / netinfo

Тази вечер в Народния театър „Иван Вазов” ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа” под егидата на президента Росен Плевнелиев.

11-ят благотворителен концерт започва в 20.00 ч. ще се излъчва на живо по Нова телевизия. За първи път водещи на сцената на Народния театър ще бъдат популярни лица на Нова телевизия, БНТ1 и бТВ, големи български спортисти и актьори.

В подкрепа на децата на „Българската Коледа” любими български песни ще изпълнят Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон”.

Новото издание на кампанията „Българската Коледа” е насочено към подобряване на ранната диагностика и съвременното лечение на уврежданията на зрението и слуха при най-малките деца. Благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне университетските и областните болници в страната за подобряване на ранната диагностика и активното съвременно лечение на увреждания на зрението и слуха при най-малките.

Дарик радио и DarikNews.bg са медийни партньори на кампанията.

Дарения могат да се правят чрез SMS на кратък номер 1117 за мобилните оператори, както и с обаждане на 09001117 за всички фиксирани оператори. Другите възможности за даряване можете да видите на сайта на „Българската Коледа”.