Музикантите от Dio Disciples поднесоха цветя на Рони Джеймс Дио в Каварна
Музикантите от Dio Disciples поднесоха цветя на Рони Джеймс Дио в Каварна / снимки: DarikNews.bg, Добрич, архив

Музикантите от рок групата Dio Disciples поднесоха тази вечер цветя пред паметника на Рони Джеймс Дио в „Алеята на рока” в Каварна по случай 70 години от рождението му.

Британците от състава, сформиран в чест на творчеството на именития музикант, са участници в „Каварна рок фест 2012”, който ще се състои в Каварна от 13 до 15 юли. Макар че участието на Dio Disciples във фестивала е на 13 юли, групата е дошла по-рано в Каварна, за да се поклони пред бронзовата фигура на Дио в градския парк в деня на неговото рождение, посочиха организаторите на музикалния форум.

На концерти по света и в България непрекъснато мисля за Рони, а Каварна е като втори дом за нас, каза пред БТА бившият барабанист на AC/DC и на „Dio”, а сега на Dio Disciples - Саймън Райт. По неговите думи Рони винаги е мразел своите рождени дни и когато е идвало време за празнуване винаги намирал повод да пийне още една бира. Сега е малко по-различно, но за мен този ден е специален, не само за мен, а и за всички останали от групата, каза Саймън Райт.

Пред паметника на Рони Джеймс Дио, открит в „Алеята на рока” в крайморския град на 23 октомври 2010 г., месеци след кончината на един от най-големите вокали в рок музиката, се поклониха рокери от страната, фенове на изкуството му, млади хора от Каварна.

Музикантите от Dio Disciples поднесоха цветя на Рони Джеймс Дио в Каварна
netinfo