Коста Цонев е бивш агент на ДС в трилъра Размени
Коста Цонев е бивш агент на ДС в трилъра Размени / netinfo
Коста Цонев е бивш агент на Държавна сигурност в шпионския трилър "Размени", който ще има световна премиера на 11-ия "София филм фест" тази вечер в кино "Люмиер". Това ще е първата за България HDTV-премиера, на която филмът ще се показва на специален прожекционен HDTV-апарат, подчертаващ качествата на продукцията, съобщиха организаторите.

Сценарист и режисьор на международната независима копродукция "Размени" е американецът Джим Лофтъс, с богата кариера в политиката като международен консултант, служител в Белия дом (в кабинета на Бил Клинтън) и дипломат с над 20-годишен опит.

Той събира международен актьорски състав за филма. Заедно с американците Рос Маккол, Алис Патън и Уилям Хоуп в продукцията участват известни български актьори - Коста Цонев, Атанас Атанасов, Валентин Ганев, Георги Златарев, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев и нашумелият попизпълнител Руши Видинлиев.

Талантливият Георги Марков, по-известен с операторската си работа, прави своя сърежисьорски дебют в "Размени", а оператор на филма е Антон Бакарски.