Карнавалът по никое време събра стотици габровци
Карнавалът по никое време събра стотици габровци / снимки: DarikNews.bg, Дарик Габрово

Карнавалът по никое време събра стотици габровци и гости на града. Крайречната улица беше тясна за всички, дошли да видят най-известните световни фиести, събрани на едно място.

Кметът на Габрово Таня Христова, която скоро се завърна от обучение в САЩ, беше маскирана като каубой. "Много неща научих в Америка, но ми хареса поговорка, сякаш измислена от габровци: Ако не вдигнеш прах, ще се покриеш с прах. И така от време на време габровци изневиделица решават и вдигат прах и шум до небесата. Не ни стигна един карнавал през май, може би заради лошото време тогава, и решихме по никое време да си измислим още един. Този път и времето е с нас. Още един карнавал няма да е излишен. Той ще е повод за много забавление и веселие", каза тя и с огромна ножица сряза лентата и даде символичен старт на карнавала.

Карнавалът по никое време събра стотици габровци
netinfo

В центъра на града си дадоха среща близо 30 от най-големите карнавали в света и у нас. Улицата беше пълна с принцове и принцеси, вълшебници и феи. Хората оцениха и темпераментните бразилки, и страстните мексиканци, и пищните венецианки. Спираха се да похапнат немските вурстчета с бира, но и традиционните габровски гозби с охлюви също имаха своите почитатели.

В началото на карнавалната улица бяха разположени макетите на четиримата последни кметове на Габрово, представени с най-характерните им особености.

Латиноамерикански танци, клоуни на кокили, кукери, много музика - Карнавалът по никое време се превърна в истинско забавление. В ролята на водещ се превъплъти Део. А публиката щедро аплодира Лос Памбос Dance Company, съставите на Александър Белков, Лили Пантелеева, читалище "Априлов Палаузов", читалище "Св. Св. Кирил и Методий" - Габрово.

Карнавалът по никое време събра стотици габровци
netinfo