Избираме символите, с които се представяме в чужбина
Избираме символите, с които се представяме в чужбина / netinfo

До 31 август всеки българин може да се включи в предварителния избор за символ на България, с който да бъде разпознавана и популярна страната ни в Европа и света. Това означава, че всеки може да даде своето предложение за символ в три категории, съобщиха от Българската асоциация за бизнес и туристическа информация.

Става дума за нестандартно допитване до хората, при което те да изберат най-българското, най-гордото, най-нашето творение. Това, с което сме съизмерими с Лувъра, Стоунхендж, тангото, сиестата, матрьошките и още и още... От края на септември започва същинското гласуване за символ на България.

При гласуването обаче вече не предлагате символ, а избирате от вече селектираните и утвърдени за гласуване символи, посочват от асоциацията.

Кампанията "Българските символи" е инициирана от Българската асоциация за бизнес и туристическа информация. Избраните символи ще станат визитната картичка на България пред Европа и света и ще се включат в рекламните кампании на държавата ни на международни форуми.