Христо Комарницки проговори за карикатурите си след оценката на премиера
Христо Комарницки проговори за карикатурите си след оценката на премиера / снимка: БГНЕС
Христо Комарницки проговори за карикатурите си след оценката на премиера
60527
Христо Комарницки проговори за карикатурите си след оценката на премиера
  • Христо Комарницки проговори за карикатурите си след оценката на премиера

Известният карикатурист Христо Комарницки проговори. Той не обича да има публични изяви, различни от карикатурите, които всеки ден публикува във в. Сега с коментар за събитията в страната ни и главните им герои.

Провокиран от поредната оценка на премиера Бойко Борисов, че вестникът го критикува от първата до последната страница, включително с карикатурите, защото махнал посредниците за газа, а собственик на изданието е шефът на един от тях - Овергаз, той излезе със становище в социалната мрежа.

Повод с позиция във ФБ да коментира критиките на Борисов са думите на премиера от интервю за ТВ+, че в. "Сега" го критикува от първата до последната си страница, където по традиция е карикатурата на Комарницки - заради решението му да махне газовите посредници.

В становището си в социалната мрежа Комара, както го наричат колегите му от изданието, заявява, че твърдението на министър-председателя е невряно.

"Карикатурите във вестник "Сега" никога не са зависели от ничии частни, корпоративни или партийни интереси. Те винаги са били такива, каквито са, много преди да се роди идеята на определени кръгове да Ви "появят" в българската политика. И ще бъдат такива много след като излезете от нея", завършва Христо Комарницки във Фейсбук, а пред агенция БГНЕС разказа: "Идеята, че работещите в медиите хора са някаква функция или бурмички - функция на някакви други хора - издатели или собственици, това е дълбоко порочна идея. И когато тя се внушава от върховете на властта, това е още по-тревожно. Виждам някаква изнервеност, или пък дори неопитност".