В третото филмче от поредицата "ХАЙДУШКИ ЗАПИСКИ", в които се разказва за подготовката и снимките на филма "ВОЕВОДА" ще научите за отдадеността, силата да си адекватен в дивото и спокойствието да преследваш единствено актьорските си задачи и да загърбиш неудобствата.

Говорят актьорите от филма, които от своя страна помагат на треньорите си във физическите занимания със своя актьорски опит, тъй като повечето от инструкторите в лагера били вече избрани на кастинг за роли във филма. Един обмен от актьори към инструктори и обратното довел до превръщане на екипа на филма "Воевода" сам по себе си в чета.

Как се работи с предно пълнещо капсулно и кремъчно оръжие, боравене с хладно оръжие, езда, похвати и техники от народната борба наречена пехливанлък, както и множество други тънкости за оцеляване в природата са само част от „казармичката", през която минават актьорите на филма "ВОЕВОДА", за да придобият блясъка в погледа който търси режисьора Зорница София. И не защото тези всички тези детайли са били експлоатирани в сюжета на филма, а защото преживяното се изписва на лицето на всеки човек - както жълтите павета от центъра на София, така и гората. Това и още ще откриете в третия „мейкинг" или филм за филма Воевода, от поредицата "ХАЙДУШКИ ЗАПИСКИ". Както и каналите на филма.

„Хайдушки записки" е поредица от кратки видеа, открехващи вратата към правенето на сложна, историческа продукция днес, от един нестандартен екип, сам по себе си - чета. Те са разказ за предизвикателствата в автентичното пресъздаване на епохата, които разтърсват и до днес сърцата на българите.

"Воевода" е третият български филм, заедно с "Маймуна" и "Бензин", които ще видим в кината в рамките на няколко месеца благодарение на "Лента". "Лента" е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България.