Чаша топло мляко и закуска за учениците от Благоевград от септември
Чаша топло мляко и закуска за учениците от Благоевград от септември / netinfo

Програма „Чаша топло мляко и закуска” ще се реализира в Благоевград от следващата учебна година. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

В програмата участие ще вземе и Министерството на земеделието и продоволствието. По този начин се предоставя възможност да бъдат ползвани средства по европейската програма, уточни социалният министър.

Тя посочи, че от първия учебен ден на 2008 година част от парите, които са закуски, ще превежда Министерството на труда и социалната политика директно на общините и училищата, а за мляко ще идват от фонд „Земеделие”. Според нея това дава възможност закуската да се разнообрази като се включат и плодовете в хранителния режим на децата.

Досега от министерството отпускаха по 50 стотинки за закуска и напитка. Сега напитката ще идва от европейските фондове, а закуската ще се разпределя директно като делегирана дейност и на общината, и на училищата, добави Емилия Масларова.

Тя пристигна в Благоевград да открие официално Калъпчиевата къща в Благоевград. В нея ще се обучават кадри и ще се провеждат конференции. По думите й центърът дава възможност и шанс на голяма част от гражданите в града и региона да повишат конкуретноспособостта.

Обектът е обновен по проект „Красива България” и областна управа Благоевград на стойност 151 хиляди лева като е извършен пълен ремонт. Реализирането на проекта е започнало преди 2 години.

Тази година по проект „Красива България” ще бъде обновена и ЦДГ 11 в Благоевград.