Ето някои от популярните личности, родени на 6 октомври:

Владимир Манчев


Владимир Манчев е български футболист. Част е от титулярния състав на националите за Евро 2004. През сезон 2001- 2002 на А група става голмайстор на България и печели приза Футболист на футболистите.

През лятото на 2002 е продаден на френския гранд Лил за 4,5 млн. лева. Нападателят се включва успешно във френския отбор, където остава до есента 2004 г. След това е продаден на испанския Леванте.

Владимир  Манчев
DarikNews.bg, архив

Димитър Туджаров

Димитър Туджаров - Шкумбата е български комик. Още преди промените, по време на комунизма, чрез своя хумор той успява да изрази чувствата и отношението на хората към правителството и строя.

„Времената се менят, но усмивката остава”, смята Димитър Туджаров.

Димитър Туджаров
DarikNews.bg, архив

Елизабет Шу

Елизабет Шу e американска киноактриса. Дебютира в киното през 1982 г. с ролята на Лин Озборн във филма „The Royal Romance of Charles and Diana“.

Елизабет Шу
Gettyimages

Юлия Берберян

Юлия Манук Берберян е българска тенисистка от арменски произход. Дълги години е капитан на отбора на България за Фед Къп, достигнал два пъти до 3-то място в света.

Юлия  Берберян
DarikNews.bg, архив

Любомир Ганев

Любомир Ефтимов Ганев е български волейболист. Висок е 210 см. Пост: диагонал на разпределителя. От 2012 г. е вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

Любомир  Ганев
DarikNews.bg, архив