Ветеран от старото музикално поколение прибра голямата награда в Сан Ремо
Ветеран от старото музикално поколение прибра голямата награда в Сан Ремо / снимка: БГНЕС

Ветеранът на италианската песен Роберто Векиони спечели голямата награда на фестивала на италианската песен в Сан Ремо, предаде АНСА. Векиони получи отличието за песента си "Наричай ме все още любими".

Певецът, който в родината си е известен с прякора Професора, посвети победата си на италианския народ и благодари на водещите на фестивала Джани Моранди, Белен Родригес и Елизабет Каналис, че са успели да обединят страната по време на петте конкурсни вечери. Векиони получи и наградата на критиката на фестивала на името на певицата Миа Мартини, отбелязва БТА.

Ал Бано и Ема, заедно с групата Мода, бяха останалите изпълнители в челната тройка на финалистите на феста след Векиони. Почетен гост на финалната вечер беше рокаджийката Аврил Лавин.

Фестът се проведе за 61-и път и една от вечерите му беше посветена на 150-ата годишнина от Обединението на Италия, чествана официално на 17 март. Тогава почетен гост беше Роберто Бенини, чието шоу привлече пред екраните рекордно високо количество зрители - 15 милиона.