В Лос Анджелис връчват 68-ите телевизионни награди Еми
В Лос Анджелис връчват 68-ите телевизионни награди Еми / Guliver/Getty Images

В Лос Анджелис тази вечер ще бъдат връчени 68-ите телевизионни награди "Еми" за праймтайм предавания, съобщиха Ройтерс и АП.

Водещ на церемонията ще бъде Джими Кимел, който беше неин домакин през 2012 г.
С най-много - 23 номинации, е фентъзи сагата "Игра на тронове". На второ място е сериалът "Народът срещу О' Джей Симпсън" с 22 номинации.

Пред "Игра на тронове" се открива възможността да спечели своята втора топ награда на Американската академия за телевизионно изкуство и наука. Миналогодишният победител в комедийния жанр "Вице" също има шанса да повтори успеха си със 17-те си номинации тази година.

В категорията за най-добър драматичен сериал с "Игра на тронове" ще се състезават "Господин Робот", "Обадете се на Сол", "Вътрешна сигурност", "Къща от карти", "Американците" и "Имението Даунтън".

В Лос Анджелис връчват 68ите телевизионни награди "Еми"
netinfo

В категорията за най-добър актьор в телевизионна драма номинации получиха Кайл Чандлър ("По кръвна линия"), Рами Малек ("Господин Робот"), Боб Оденкърк ("Обадете се на Сол"), Матю Рис ("Американците"), Лив Шрайбър ("Рей Донован") и Кевин Спейси ("Къща от карти").

В категорията за най-добра актриса в телевизионна драма за наградите на Американската телевизионна академия ще спорят Клеър Дейнс ("Вътрешна сигурност"), Вайола Дейвис ("Как да ни се размине за убийство"), Тараджи Хенсън ("Империя"), Татяна Маслани ("Клонинги"), Кери Ръсел ("Американците") и Робин Райт ("Къща от карти").

Наградите "Еми" за праймтайм предавания се връчват от 1946 г.

Източник: БТА