Уди Алън
Уди Алън / Gulliver/Getty Images
Американският режисьор Уди Алън отново отрече обвиненията в сексуални посегателства на доведената си дъщеря Дилън Фароу, като обвини семейство Фароу, че "цинично се е възползвало" от вълната Уайнстийн, за да възобнови своите необосновани твърдения, предаде Франс прес.

Новото опровержение на актьора беше направено по време, в което течеше по телевизионния канала Си Би Ес дълго интервю на Дилън Фароу. Тридесет и две годишната жена отново обвини Уди Алън за събитията, които по нейните думи са се състояли през 1992 година.

Заплетената история "Уди Алън/Дилън Фароу" можете да прочетете тук

Режисьорът изтъкна, че по случая отпреди 25 години са били извършени две задълбочени разследвания от специализираните агенции за защита на детето. Те се водели в Кънектикът и в Ню Йорк, като и в двата случая се стигнало до извода, че детето е било накарано от гневната си майка да разкаже тези истории по време на тежка бракоразводна процедура.

Дилан Фароу (вляво) обвини Уди Алън, че ѝ е посегнал, когато била дете
Дилан Фароу (вляво) с майка си Миа Фароу Gulliver/Getty Images

82-годишният Алън припомни, че по-големият брат на Дилън, Моузес, е бил свидетел как майката Миа е настройвала сестра му срещу Уди, за да го изкара "опасен сексуален хищник".

"За съжаление по всяка вероятност този сценарий е проработил и съм сигурен, че Дилън вярва в това, което твърди", заключава режисьорът.

Осиновената дъщеря на Уди Алън го обвини в блудство

Името на Дилън Фароу нашумя през 2014 г., когато тя написа отворено писмо до в. "Ню Йорк таймс", в което обвини осиновителя си Уди Алън, че ѝ е посягал сексуално, разкривайки, че това се е случило за първи път през 1992 г., когато е била едва на седем години.

Уди Алън със съпругата си Сун Чжи, която беше негова приемна дъщеря
ди Алън със съпругата си Сун-И Превин, която беше негова приемна дъщеря Gulliver/Getty Images

Режисьорът отрече обвиненията на осиновената си дъщеря и заяви, че те са изфабрикувани от майка ѝ Миа Фароу - негова бивша дългогодишна партньорка, с цел да опетни името му. "Не съм блудствал с Дилън", заяви тогава Алън.

Сюзан Сарандън в Кан: Не мога да кажа нищо добро за Уди Алън

През 2016 г. Ронан Фароу, синът на Миа Фароу и Уди Алън, написа есе, с което публично засвидетелства пълната си подкрепа за сестра си Дилън в обвиненията ѝ срещу баща им.

Синът на Уди Алън осъди тишината в Кан около секс обвиненията срещу баща му
БТА