Страстта към високите токчета се предава по наследство
Страстта към високите токчета се предава по наследство / sxc.hu

Страстта към високите токчета се предава по наследство, установило изследване на британска верига магазини.

Изследвайки тенденциите при потребителите, веригата магазини открила удивителни връзки между модния вкус на майката и на дъщерята и способността им да ходят на висок ток. 92% от изследваните майки и дъщери дали еднакви отговори, когато ги попитали за идеалния им избор на обувки - от цвета до стила.

Докато участниците, които нямали роднинска връзка помежду си, дали разнообразни отговори. "Може би никога няма да разберем дали става въпрос за генетика или обучение в тийнейджърските години, но е ясно, че поговорката "каквато майката, такава и дъщерята" се отнася за ходенето на високи обувки".

Много известни майки и дъщери имат сходни стилове от Голди Хоун и Кейт Хъдсън до Керъл Мидълтън и херцогинята на Кеймбридж. Не е известно дали способността да се ходи на високи токчета се дължи на генетика или на усвояване чрез практика, но тестове с ходене, проведени в рамките на изследването, показват, че може би има връзка между майката и дъщерята, посочва БГНЕС.

87% от майките, които крачели уверено в стая на токчета с различна височина, имали дъщери, които можели да правят същото. Майките, чиито възможности да ходят на високи обувки били ограничени, предали този си недостатък на отрочетата си.