Скалата и Брад Пейтън се събират отново за „Ярост
Скалата и Брад Пейтън се събират отново за „Ярост / снимка: Guliver/Getty Images

Бившият кечист, преквалифициралият се в актьор Дуейн "Скалата" Джонсън и режисьорът Брад Пейтън, които наскоро работиха заедно над филма "Сан Андреас", отново ще се съберат на снимачната площадка, съобщи Дедлайн. Те ще заснемат заедно филма "Ярост" (Rampage) по едноименната популярна през 80-те години на миналия век видеоигра.

Rampage е видеоигра, разработена през 1986 г. за игрални автомати, а след това преработена и за други платформи. Главните герои са три гигантски чудовища, създадени в резултат на експерименти с хора, които разрушават градове и се сражават с армията и военната й техника.

Продуцент на филма ще е Бо Флин, който работи с Джонсън и Пейтън над филма "Сан Андреас". Автор на сценария ще е Райън Ингъл.

Началото на снимките на "Ярост" е предвидено за лятото на 2016 година. От киностудиото "Ню лайн" не разкриват какъв ще е жанрът на лентата.

Филмът "Сан Андреас" събра от излизането си тази година на екран досега 460 милиона долара от продажбата на билети. Другият филм, излязъл тази година на екран, в който участва Дуейн "Скалата" Джонсън, е "Бързи и яростни 7". Той реализира приходи в размер на 1,51 милиарда долара и влезе в топ-5 на най-касовите филми в историята на киното.

Източник: БТА