Репликите на Алек Болдуин, които звучат невероятно
Репликите на Алек Болдуин, които звучат невероятно / Guliver/Getty Images

Алек Болдуин каза "сбогом" на публичния живот с корица за списание "Ню Йорк". В необикновена статия, пълна с неприлични думи, актьорът заяви, че е приключил с обществения живот и Ню Йорк вече не предлага бъдеще за малката му дъщеря.

В писмо от близо 5300 думи, звездата отхвърля твърденията, че е обидил хората с различна сексуална ориентация и яростно се нахвърля срещу медиите в града, в който живее от 1979 година.

Заглавието на статията е "Довиждане, публичен живот", а към него авторът допълва, че официално е приключил със светлината на прожекторите и Ню Йорк отдавна вече не е същия. Болдуин твърди, че най-големият град в САЩ, културната столица на страната и дом на някои от най-големите звезди в света, вече не предлага на жителите си анонимност, учтиви и почтителни взаимоотношения.

Вместо красива картина на Ню Йорк, актьорът разказва за града, като населен с общественост, вълнуваща се единствено от знаменитостите и описва журналистите в него като нечестни и опасни за семейството му.

"Аз просто не мога да живея повече в Ню Йорк. Искам детето ми да има сигурен, нормален и спокоен живот, а този град не може да му даде това", коментира Болдуин.

Миналата година беше вълнуваща за Алек - той стана баща на малката Кармен Габриела. През същата година обаче имаше и няколко удара за актьора. Той нарече един папарак "малка токсична кралица", започна публична вражда с Шая Лeбьоф.

Следващите реплики на Алек Болдуин представят неговата позиция по редица въпроси и плановете му за бъдещето, цитирани от БГНЕС.

Относно твърденията, че Болдуин е хомофоб: "Работя в шоубизнеса. Заобиколен съм от гейове, както колеги, така и приятели. Единия ден снимам филма Rock of Ages с Ръсел Бранд, а на следващия говоря заедно с Джеси Тайлър Фъргюсън и Синтия Никсън за равенството в брака. Помагам за сватбата на мой приятел гей. Въобще не съм хомофоб".

Дали му липсва сериалът "Рокфелер плаза 30": "Спечелил съм всяка възможна награда. Добре ми плащат. Хората обичаха "Рокфелер плаза 30", аз също обичах филма. В крайна сметка той трябваше да свърши. Никога няма да се чувствам толкова добре в професионален план".

За работата с Шая Лeбьоф по бродуейската пиеса "Сираци": "Когато се стигна до репетицията, му казали, че е важно да научи репликите. Той взе това присърце и научи всичките си реплики предварително. Дори ми изпращаше имейли с видеоклипове как чете ясно на висок глас репликите си".

Относно Шая, който го изгонил от репетиция: "Можем да си кажем в прав текст, че той обича да спори. Един ден той ме нападна пред всички. "Забавяш работата, не си знаеш репликите. Ако не ги кажеш, ще продължа да говоря без теб", каза ми той".

Относно края на контакта му с медиите: "Знам, че е иронично, че искам да прекратя контакта си с медиите. Това е последният път, в който говоря за личния си живот пред американска медия".