Рамщайн взривяват сръбската публика
Рамщайн взривяват сръбската публика / снимка: БГНЕС

Най-популярната немска група Рамщайн ще изнесе концерт тази вечер в Белград. Това е първата им изява в Сърбия и е част от турнето им, което представя новия албум на групата Liebe ist für alle da.

Концертът ще започне в 20.00 часа в зала "Белград арена". Българската промоутърска агенция "Болкан ентъртейнмънт" и Марсел Аврам организират концерта на немската метъл група в сръбската столица.

Преди дни стана ясно, че Рамщайн ще свирят и в България, като част от международния фестивал Sonisphere, който ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в София на 22 и 23 юни. Въпреки това редица български фенове на групата поеха към сръбската столица, като по форумите много от тях заявяват, че ще посетят и двата концерта.

Едни от най-известните песни на Рамщайн са Heirate mich, Rammstein и Du hast, които станаха част от саундтрака на филмите "Изгубената магистрала" и "Матрицата".

Албумът Liebe ist für alle da предизвика коментари и скандали след излизането му на пазара. В Германия той беше забранен за лица под 18 години, което означава, че не може да се излага на щандовете в магазините. За да го закупят, феновете на бандата трябва да отправят изрична молба до разпространителите, които трябва да се уверят, че купувачите са пълнолетни. Забраната е наложена заради снимка със садо-мазо мотив в обложката на диска, както и заради парчето Ich tue dir weh, чиито думи възхваляват насилствените сексуални практики.

На 16 ноември в Германия излезе ново издание на албума без скандалните песен и снимка.

"Любовта е за всички тук", както се превежда последният албум на Рамщайн, е шестият поред в кариерата им. В световен мащаб продадените копия от албумите са над 25 млн.

Рамщайн са известни и с невероятните си живи изпълнения, по време на които те използват завиден арсенал от пиротехника.

Залата "Белградска Арена" е с 23 000 седящи места и е една от най-големите закрити зали в Европа. Едно от най-големите музикални събития, които са се провеждали там, е "Евровизия" 2008. Сред музикантите, които са се изявявали в "Белград Арена", са Айрън Мейдън, Куин, Фил Колинс, Лени Кравиц, Риана, Джо Кокър, Андреа Бочели, Пусикет долс, Алиша Кийс.

По време на Sonisphere в България ще свирят Металика, Антракс, Мегадет и Слейър, като те ще забият заедно за първи път в историята. Ларс Улрих от Металика коментира, че „никой не би си помислил, че повече от 25 години от началото на траш метъла най-големите четири имена все още ще са наоколо и на върха, а този път и заедно." Сред другите, които ще вземат участие, са Меноуър, Хевън Енд Хел, Алис Ин Чейнс, Мастодон, както и Стоун Сауър.

Билетите вече се продават, като всеки фен ще може да избира пред възможността да си купи дневен билет за феста или пък комбиниран за двата дни от програмата. Най-евтините дневни билети са от 59 лева, а най-евтините комбинирани билети са на цени от 89 лева. Тези, които искат да са най-близо до гръмовната рок сцена, ще могат да се сдобият с ценните пропуски срещу 119 лева за ден и 179 лева, ако билетът им е комбиниран.