/ Guliver/Getty Images
Британският принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл избраха добре позната на модната индустрия лондонска флористка да аранжира украсата от цветя за сватбата им в края на пролетта, съобщиха от двореца Кенсингтън, цитирани от Ройтерс и ДПА.
 
Родени един за друг: принц Хари и Меган с широки усмивки в Лондон (СНИМКИ)

Филипа Крадок, сред чийто клиенти са дизайнерът Александър Маккуин и британското издание на сп. "Вог", ще използва сезонни цветя от района на Уиндзор за украсата на помещението за церемонията. Сред тях ще бъдат градински бели рози, цветето напръстник и любимите на Маркъл божури.
 

Guliver/Getty Images

 
Дръзките модели на дизайнерката на булчинската рокля на Меган Маркъл (СНИМКИ)

Освен това флористката ще включи клонки от бук, бреза и габър от заобикалящия двореца парк. При избора на растенията помогнаха принц Хари и Меган Маркъл. "Работата с тях е абсолютно удоволствие. Процесът е непринуден, творчески, забавен и със силно сътрудничество", каза Крадок.
 

Guliver/Getty Images


Красавицата Меган - любимата на принц Хари (СНИМКИ)

"Финалният дизайн ще съответства на тях като двойка. Винаги се стремя да достигна това с работата си, като поставям на преден план снабдяването с местни ресурси, сезона и устойчивостта", добави тя.
 
Внукът на кралица Елизабет Втора принц Хари, който е пети поред в наследяването на престола, и Меган Маркъл - звездата от телевизионния сериал "Костюмари", ще сключат брак на 19 май в параклиса "Сейнт Джордж" на Уиндзорския замък.
 

Guliver/Getty Images


Дворецът Кенсингтън пусна първи официални портрети на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Те поканиха 600 гости на сватбата си, въпреки че имената все още се пазят в тайна. Над 2500 души публика от британския народ и благотворителни организации ще наблюдават пристигането на булката и младоженеца и техните гости, както и отпътуването на процесията с каляска след церемонията.
БТА