Откриха снимков архив, с който са изнудвали политици и шоумени
Откриха снимков архив, с който са изнудвали политици и шоумени / netinfo

Следователите, разследващи аферата с фотографската агенция „Коронас”, са останали изумени от огромното количество снимков архив, открит в неин апартамент.

Собственикът на агенцията Фабрицио Корона беше арестуван миналата седмица по обвинения за изнудване на пари от известни личности от италианската политика и шоубизнес, припомня ПронтоСофия. В замяна на това той им е обещавал да не публикува компрометиращи ги снимки, направени от папараците на агенцията. Сред заснетите е и говорителят на премиера Романо Проди- Силвано Сиркана, за когото се говори, че е щракнат с травестити.

Според следователите, откритият снимков архив, качен на компакт-дискове и ДВД, е бил трупан в продължение на четири години. Сред тях имало и файл с надпис „секретни“. Той съдържал снимки на Анджелина Джоли, на футболисти и на известните телевизионни журналисти Микеле Санторо и Енрико Ментана. Делото, станало известно в Италия като „Валетополи“, се води от магистратите от Потенца Хенри Джон Удкок и Алберто Януци.

Те бяха съответно прокурор и съдия от предварителното следствие и по т.нар. Савойска афера. Миналата седмица Съдът в Комо архивира двете от делата срещу принц Виктор Емануил Савойски.