Оливър Кан интревюира Паоло Куельо
Оливър Кан интревюира Паоло Куельо / netinfo

Прочутият футболист, неизменният вратар на германския шампион „Байерн” (Мюнхен) и бивш национален вратар Оливър Кан ще се пробва в нова роля – телевизионен водещ на новинарския канал “N24” в 100-ното предаване на популярната програма “Какво е позволено на Щрунц”.

За пръв път футболният виртуоз ще проведе вместо постоянният водещ на програмата Клаус Щрунц не спортна, а литературна среща, при това на най-високо международно равнище и на чужд терен.

В парижката квартира на знаменития бразилски писател Паулу Коельо Кан ще беседва с домакина за възможното повторение на поклонничеството му по 700-километров маршрут на раннохристиянските пилигрими, което води към гробницата на един от Христовите апостоли. То е залегнало в основата на неговия бестселър “По пътя на свети Яков”.

Оказва се, че Кан не само е чел произведенията на Коельо, но е мислил и за възможно поклонничество след края на спортната си кариера. Както се съобщава в анонса към предаването, Оливър Кан е трябвало да смени своето амплоа, защото се е хванал на бас с постоянния водещ на програмата Щрунц по време на Световното първенство по футбол в Германия през лятото.

Вратарят заложил на германският национален отбор за световен шампион, но загубил. Залогът бил 100-ното предаване. При това спечелилият журналист проявил великодушие, позволявайки на футболиста сам да избере своя събеседник. Кан спрял избора си на един от своите любими автори. Според собственото му признание Кан многократно е мислил за поклонничество, но му е пречела кариерата на футболист. След нейния край вратарят вярва, че може да повтори пътя на свети Яков.