Нов череп расте на ударен от ток индиец
Нов череп расте на ударен от ток индиец / netinfo
В Калкута стотици хора идват да видят с очите си прочулия се вече електротехник Самбу Рой. 25-годишният индиец с удоволствие показва на всички част от собствения си череп, която държи в ръка. На темето на Рой няма коса, а мястото, на което трябва да има кост, е покрито с нова кожа, съобщи Ройтерс.

Самбу Рой е преживял силен токов удар. Той оцелял, но отначало му паднала кожата на главата, а след това в резултат на нарушено кръвоснабдяване паднала мъртвата костна тъкан. “Когато той дойде при нас в края на миналата година, скалпът му беше напълно изгорен и в разстояние на няколко месеца той напълно падна, откривайки черепа”, казва Ратан Лал Бандиопадхяй, лекуващият лекар на Рой. “След това забелязахме, че част от черепа му започва да се разслоява заради липсата на кръв, което се случва често при такива силни изгаряния”, казва лекарят. В неделя част от черепа просто паднала. При това по магичен начин останали ненакърнени вътрешната обвивка на черепа и мембраната, която отговаря за израстването на нови клетки на костната тъкан.

“Когато от черепа му падна парче, аз реших, че той ще умре. Ние обаче забелязахме, че на главата му се образува нов слой кост, който може би е изтласкал умъртвената тъкан”, казва доктор Бандиопадхяй. От теоретична гледна точка в този случай няма нищо изключително. На практика обаче такива случаи са изключително редки. Така че електротехникът Рой може да бъде смятан за истински щастливец. Той не само че не е бил убит от силния токов удар, но дори черепът му се оказал “многократен”.

Самият Рой по достойнство оценява подаръка на съдбата и неочакваната си популярност сред сънародниците му. “Черепът ми ме направи прочут”, казва Рой пред журналисти. Индиецът ще си запази парчето кост като нещо изключително ценно. “Лекарите казват, че новият череп ще замени стария, но и със стария си няма да се разделя”.