Най-високият стол в света вече се разположи в Разград
Най-високият стол в света вече се разположи в Разград / снимки: Дарик - Разград, Радка Минчева
Най-високият стол в света вече се разположи в Разград
21347
Най-високият стол в света вече се разположи в Разград
  • Най-високият стол в света вече се разположи в Разград

63-годишен разградчанин изработи най-високия стол на света. Столът-гигант вече е поставен в центъра на Разград и се очаква да е една от атракциите на откриващия се в четвъртък Фестивал на народните занаяти.

Столът, изработен от Радослав Русев, е висок 4,53 м, за направата му са използвани 2 кубика чамов материал. Уникалната мебел тежи 350 кг, и може да побере върху себе си 20 души. 

Изработката на стола-гигант отнела на Русев близо година, първоначалният замисъл бил столът да бъде поставен пред заведението на негов приятел. Приятелят емигрирал, но идеята останала и майсторът на мебели, който работи като домакин в разградското общинско горско предприятие, я реализирал.

Найвисокият стол в света вече се разположи в Разград
netinfo

Петима души го изправиха на площад "Независимост" в Разград. Там са и шатрите на участниците в Осмия Фестивал на народните занаяти и Панаир на киселото мляко, които се откриват в Разград.

След тридневния празник Радослав Русев започва да попълва документи за кандидатстване в Книгата на рекордите на Гинес за изработката на най-високия стол на света.