Марк Зукърбърг призна любовта си към Междузвездни войни
Марк Зукърбърг призна любовта си към Междузвездни войни / Guliver/Getty Images

Главният изпълнителен директор и основател на Facebook Марк Зукърбърг е оставил съобщение на официалната страница на киносагата"Междузвездни войни" в социалната мрежа, съобщи френскоезичният сайт Buzzfeed. Зукърбърг е определил излезлия в нощта на 19 срещу 20 октомври трейлър на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" като потресаващ и е добавил, че обича "Междузвездни войни". В отговор на това "признание в любов" администраторите на официалната страница са написали: "Знаем".

Трейлърът с продължителност близо две минути и половина генерира над 17 000 туита на минута и беше гледан над 220 000 пъти в сайта за видеосподеляне YouTube през първите 20 минути, съобщиха световните агенции. Билетите за филма, който ще излезе на екран на 18 декември, бяха пуснати в предварителна продажба заедно с излизането на трейлъра. Това доведе до временен срив в сайта за продажба на билети Фанданго в САЩ. Рекордни предварителни продажби на билети бяха отчетени и във Великобритания.

Трейлърът, в който фигурират ветераните от оригиналната трилогия Харисън Форд и Кари Фишър, започва с героинята Рей (в ролята Дейзи Ридли), която се препитава от гробище за космически кораби. За нея се предполага, че е дъщеря на принцеса Лея (Фишър) и Хан Соло (Форд). Зрителите за първи път виждат Кари Фишър в образа на принцесата с характерните й навити плитки в прегръдката на Соло. Чува се и гласът на Лея, който казва: "Силата. Тя те призовава. Пусни я в себе си".

Забележимо е отсъствие от трейлъра на Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър. Героят на Хамил не фигурира и на представения ден по рано афиш за "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда".

Новият трейлър дава по-ясна насока за развитието на филма и предизвикателствата, пред които ще се изправят водещите персонажи. Фин (в ролята Джон Бойега) - щурмовак-беглец, казва: "Бях обучен само за едно, но нямам за какво да се боря". По-късно героят на Бойега е показан в битка със злодея Кайло Рен (Адам Драйвър). Зрителите виждат и Кайло Рен заедно с разбитата маска на Дарт Вейдър и чуват думите му: "Нищо няма да застане на пътя ни. Ще довърша това, което ти започна".

Досега почитателите на космическата сага са виждали само два тийзър трейлъра - 88-секунден през ноември миналата година и 2-минутен през април тази година, в който за първи път се появиха Хан Соло и Чубака, припомня Ройтерс.

Преди пускането на новия трейлър, режисьорът на седмия епизод Джей Джей Ейбрамс публикува следното послание в Туитър: "С нетърпение чакаме да споделим трейлъра с Вас тази вечер. Не ме интересува дали сте джавас, ууки, джедай или сит. Надявам се просто да ви хареса".

Седмият епизод от космическата сага "Междузвездни войни" ще тръгне по кината в САЩ на 18 декември.

Източник: БТА