Мач на звездите организира Нова ТВ
Мач на звездите организира Нова ТВ / www.sxc.hu

Най-големите български и много известни чужди футболни легенди ще участват в мач на звездите, организиран за втора поредна година от "Нова телевизия". По традиция срещата ще е на 9 септември от 18 часа на Националния стадион „Васил Левски". На терена един срещу друг ще излязат отборите на премиера Бойко Борисов и на изпълнителния директор на MTG Ханс Холгер. Те ще бъдат подкрепени от Йън Ръш, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Любо Пенев, Джон Факсе Йенсен.

Предстоящият мач на звездите е с благотворителна цел - в помощ на в образоването и насърчаването на бъдещи посланици на мира.

„Нова телевизия" организира на 7, 8 и 9 септември футболен турнир за деца между 12 и 14 години. Освен победа в турнира, наречен „MTG United for Peace", отборът победител ще представи България на Световна купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир. Двете събития се организират паралелно през октомври всяка година.

Средствата, събрани от мача на звездите и детския турнир, ще бъдат дарени на български домове за деца, лишени от родителски грижи, чиито представители участват в турнира. Билетите за мача на звездите са на цена от пет лева и се продават в мрежата на Eventim.