Кустурица засне филм за Марадона
Кустурица засне филм за Марадона / снимка: BGNES

Известният кинорежисьор Емир Кустурица приключи снимачната част от работата върху пълнометражен документален филм, посветен на звездата на световния футбол Диего Марадона.

Филмът е с работно заглавие “Не забравяй Фиорито” и е сниман в рамките на година и половина в едноименния беден квартал на аржентинската столица Буенос Айрес, където е роден Марадона, а също в няколко италиански града и в Белград. Това разказа самият Кустурица на журналисти в село Мокра гора, където се намира създаденият от него етнографски музей под открито небе.

Той отбеляза, че работата над филма е била “тежко изпитание” за него, особено в края на снимачния процес, пише БГНЕС. Режисьорът е трябвало многократно да лети до Аржентина, за да изтръгне от Марадона откровени признания за това кога и защо футболистът е започнал да взема наркотици.

Филмът се състои от седем части, всяка от които носи името на един от библейските смъртни грехове и започва с кадри на прочутите футболни финтове на Марадона. Кустурица планира да приключи монтажа на новия си документален филм за откриването на фестивала в Кан през 2008 г.