Краси Аврамов продължава към „Евровизия”
Краси Аврамов продължава към „Евровизия” / снимкa: DarikNews, Юлиана Николова

Придобилият скандална популярност Красимир Аврамов за пореден път увери противниците си, че няма да се откаже от участие в международния конкурс „Евровизия”. Той каза това по време на предаването „Бъди звезда” на БНТ1, което беше изцяло посветено на скандала от последните дни. Откакто песента „Илюзия” на Краси Аврамов спечели финала на българската „Евровизия”, изпълнителят е подложен на жестоки критики от редица музиканти. Те го обвиняват предимно в това, че не може да пее и го призовават да се откаже от участие в конкурса, който ще бъде през май в Москва.

 

Въпреки призивите Красимир Аврамов да се откаже от участие в „Евровизия”, изпълнителят беше категоричен, че никога няма да го направи. „Нищо в живота ми не е било лесно, от малък всичко ми се случва с много труд и много борба. Ако трябваше да се отказвам, щях да го направя много отдавна”, каза Аврамов.

 

Екип от специалисти вече работи с него по подобряването на песента „Илюзия”. Идеята е тя да бъде преработена, за да стане по-лесна за изпълнение. В работата се е включила и певицата Петя Буюклиева, която е сред малцината подкрепили Аврамов в скандала. Тя ще влезе като беквокалистка в помощ на „човека-глас”. Ако експериментът не се получи, от БНТ, организаторите на конкурса у нас, са склонни да оттеглят участието ни от музикалния форум. Това обаче ще доведе до финансови санкции за страната ни в размер на 60 000 евро.

 

В предаването „Бъди звезда” бяха дискутирани и слуховете за манипулиране на вота по време на финала на българската „Евровизия”. Те се появиха заради изключително високия процент гласове, който получи Краси Аврамов тогава – 55,52%. От фирмата, извършила преброяването, увериха, че гласуването е протекло без технически проблеми, които биха могли да изкривят резултатите. „Всеки постъпил sms и всяко телефонно обаждане беше прието и обработено”, казаха още от фирмата. 

 

По сценарий в „Бъде звезда” трябваше да участват всички досегашни наши представители на „Евровизия”. В зала 2 на НДК обаче бяха само Георги Янев от несъществуващата вече група „Каффе”, Дидо от „Дийп Зоун” и Йоана. Мариана Попова беше изпратила писмо, в което се казваше, че празният й стол показва отношението й както към Краси Аврамов, така и към Българската национална телевизия. „Потресена съм от това, което се случва”, беше написала Мариана. Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи оправдаха отсъствието си със служебен ангажимент, но също бяха изпратили писмо до организаторите, в което изразиха надеждата си Краси Аврамов да се представи по-добре в Москва.