Копола ще снима „Twixt” в 3D
Копола ще снима „Twixt” в 3D / снимка: БГНЕС, архив

Легендарният режисьор Франсис Форд Копола ще напомни на феновете на фентъзи филмите за себе си със смразяващото си завръщане към хорър-жанра „Twixt”, който ще се снима в 3D. Режисьорът на „Кръстникът” се завръща към Comic-Con 20 години, след като представи „Дракула” на фестивала на феновете на научната фантастика, фентъзито и хоръра.

Копола очарова стари и нови фенове с предстоящия си филм, който ще бъде криминална загадка, примесена с ужаси. „Винаги съм обичал готическите романтични истории, филмите на ужаса... започнах да се учат от Роджър Корман. От него научих нискобюджетния хорър-филм. Бях му асистент, което значеше, че му миех колата всяка седмица и косях ливадата, но научих страшно много от Роджър”, заяви петкратният носител на Оскар.

72-годишният Копола от много години е крайно придирчив за филмите, които режисира, като често работи извън системата на Холивуд, която според него намалява контрола му над снимките, пише БГНЕС.

В „Twixt” той ще акцентира на използването на 3D технология, която ще бъде по-малко уморителна за зрителите. По време на филма ще има знаци на екрана, които ще показват на зрителите, че е време да сложат 3D очилата, за да не се налага да ги носят по време на целия филм. Той самият се оплаква от умора на очите при гледане на 3D филми, като иска да спести това усещане на феновете си.