Ивайло Манолов и Орлин Павлов в журито на VIP Dance
Ивайло Манолов и Орлин Павлов в журито на VIP Dance / netinfo

Ивайло Манолов и Орлин Павлов са двамата кавалери, които ще оценяват участниците във VIP Dance, заедно с "желязната лейди" Нешка Робева и чаровната Галена Великова.

VIP Dance-шоуто, което ще търси най-любимите танцьори на България, ще започне ден по-късно от предварително обявената дата. Откриващото тричасово предаване зрителите на Нова телевизия ще видят на 8 септември. Причината за отложения старт на шоуто е трагедията със загиналите българи в Охридското езеро.

От Нова телевизия казват, че са съпричастни с мъката на всички семейства, засегнати от трагедията и изказват най-искрените си съболезнования към роднините на всички загинали наши сънародници.

Ивайло Манолов, известен на всички като импресариото на иконата на българската поп сцена Васил Найденов, е третият член на журито. Дългогодишният му опит в музикалния бизнес е развил естествения му усет към таланта и шоубизнеса. Затова неговата роля ще бъде много важна, особено що се отнася до оригиналността на хореографията, рисковите елементи в танцовото изпълнение и химията между членовете на отбора.

Един от секс символите на България Орлин Павлов също ще е член на журито на VIP Dance. Музикалната му кариера го нарежда сред най-успешните млади поп изпълнители у нас, а танцовите му умения са безспорно доказани в изпълнения в театъра и на телевизионния екран. Ще успее ли Орлин да запази обективността си, въпреки участието на неговата приятелка Яна Акимова в един от отборите, зрителите на VIP Dance ще разберат още от първото издание на шоуто във вторник (8 септември) от 20 ч по Нова телевизия.

Според формата, задачата на четиричленното жури е да оценява изпълненията на отборите в двете танцувални вечери в понеделник и вторник, но крайното решение кой отбор да напусне надпреварата ще имат зрителите. Зрителският вот ще бъде обявен в петък вечерта, в която четирите отбора, изпратени на елиминации, ще се борят за зрителските симпатии.

За музикалния съпровод в шоуто, което търси най-любимите танцьори на България, ще се грижи бендът на Дани Милев.

На безспорните "многофункционални" професионалисти е поверена задачата за изпълнението на музиката на доста разнородните стилове танци от стандартните бални, през латино, до бродуей, хип-хоп, афро джаз, етно танци. В 10-членния бенд повечето музиканти свирят на повече от един инструмент, а освен това се изявяват и като вокалисти. Самият Дани Милев ще свири на китара, перкусии и ще пее.

Другите имена в бенда са тромпетистът Мишо Йосифов, на клавира ще е Милен Кукошаров, Юрий Божилов на баскитара и китара, а Люси Стойнов ще свири на клавишни инструменти, китара и освен това ще пее.

Вокалистите на бенда ще са талантливата изгряваща звезда Поли Генова и бившият фронтмен на "Сафо" Владимир Михайлов.