Намирането на перфектния коледен подарък не е лесна работа
Намирането на перфектния коледен подарък не е лесна работа / ThinkStock/Getty Images
В разгара на предколедната еуфория за избор на подаръци агенция Ройтерс попита знаменитости с какво най-много са ги зарадвали и разочаровали в детството. Отговорите варират от употребявана прахосмукачка до мечтана играчка.

Холивудските звезди за исканите, но неполучени подаръци (СНИМКИ)

Актьорът и режисьор на филма "Роди се звезда" Брадли Купър сподели, че диригентската палка за 8-мия му рожден ден е най-хубавият подарък, който е получавал през живота си.

Брадли Купър е номиниран за Изборът на критиците за най-добър актьор, най-добър адаптиран сценарий и най-добър режисьор за Роди се звезда
Брадли Купър Gulliver/Getty Images

Актрисата Сирша Ронан, която играе Мария Стюарт във филма "Кралицата на Шотландия", разкри, че свързаните с поредицата Хари Потър подаръци, са " вероятно най-приятните", които е получавала като дете.

Сирша Ронан в кадър от Кралицата на Шотландия
Сирша Ронан в кадър от „Кралицата на Шотландия“ Форум Филм България

Актьорът Джо Алуин, който партнира на Ронан в същия филм, определи "голям автомобил играчка", като най-хубавият подарък от детството си.

Десет неща, които не бива да подарявате (ВИДЕО)
 
А Дейвид Тенант - доктор Кой в едноименния сериал на Би Би Си, посочи като най-прекрасен подарък електронната игра "Astro Wars", която получил през 80-те години на ХХ век.
 
"Миналата година жена ми също ми подари една такава игра - много стара, но много ме трогна", каза той.

Вижте седемте вида купувачи на коледни подаръци - ястреб, бухал, паун, лебед, пиле, фламинго и патица
 
Що се касае до разочароващите подаръци - Алесандро Нивола, който играе в "Американска схема" сподели, че веднъж баща му му подарил прахосмукачка втора употреба с възпитателна цел.

Алесандро Нивола
Gulliver/Getty Images

Актрисата Лесли Ман от филма "Така е на 40", посочи екскурзиите до места, където съпругът ѝ иска да отиде, като пример за зле избран подарък.
 
Емили Блънт, звездата от "Мери Попинз се завръща", сподели, че веднъж нейната баба ѝ подарила пашминен шал, който самата актриса ѝ била подарила преди години.

Емили Блънт като Мери Попинз в Мери Попинз се завръща
Емили Блънт като Мери Попинз в „Мери Попинз се завръща‘ Форум Филм България

Емили Мортимър, която изпълнява ролята на Джейн Банкс от същия филм, разказа, че веднъж получила форми за лед, увити във вестници.
 
"Мисля, че най-лошият подарък, който винаги получавам, са чорапите", каза драматургът Лин-Мануел Миранда - създател на бродуейския мюзикъл "Хамилтън". "Мога и сам да си купя чорапи, мили родители".
 
Стив Карел, който озвучава Гру в анимациите "Аз, проклетникът", също определя чорапите като най-разочароващия подарък.

Стив Карел
Стив Карел Gulliver/Getty Images

"Особено купените от някоя бензиностанция в последния момент и човекът, който ги е избрал, въобще не се е замислил какво обичаш", сподели актьорът.
 
"Но знаете ли?" добави той. "Това също е ценно, тъй като е направено от обич".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА