Галерия предлага настроения на Боб Дилън за 56 000 долара
Галерия предлага настроения на Боб Дилън за 56 000 долара / снимка: Gulliver/Getty Images

Лондонската галерия Halcyon Gallery представи седем метални скулптури на американската рок легенда Боб Дилън, всяка от които може да бъде купена срещу 35 000 паунда (56 000 долара).

Изложбата носи надслова „Промени на настроенията”, а скулптурите представляват врати, създадени от метални парчета и стари инструменти. Има и маслени картини на музиканта. Почитателите може да се сдобият и с подписани от Боб Дилън гравюри, създадени от него по мотиви от картините му.

„Вратите ме привличат, защото те създават някакво негативно пространство. Те могат да бъдат затворени, но в същото време пускат вътре ветровете и годишните сезони. Те могат да ви заключат отвътре, но да останат заключени за вас и отвън. В определен смисъл това е едно и също”, пояснява певецът.

Интересът си пък метала той обяснява по следния начин: „Аз съм роден и израснал в край, където се добива желязна руда, там вие вдишвате прахта от рудата и чувстване мириса й по цял ден. В една или друга форма това винаги е присъствало в работата ми”, споделя музикантът художник.

Боб Дилън е роден в промишленото градче Хибинг, щата Минесота, където се намира най-голяма в света открита кариера за добив на руда, посочва БГНЕС. Предишната му подобна изложба в същата галерия през 2008 г. бе посетена от 150 000 зрители за само три дни.