Финалистите на X Factor щурмуваха българските медии
Финалистите на X Factor щурмуваха българските медии / Нова тв

Финалистите в X Factor щурмуваха българските медии тази сутрин. Първият „потърпевш" бе водещият на „Здравей, България" Павел Владимиров. Без дори да подозира, той неочаквано посрещна в студиото талантите. Специалният поздрав за Павел бе парче, което самият той много добре познава и дори е изпълнявал - „Две следи".

Минути по-късно пък в нюзрума на Нова прозвуча световен хит - „Let me entertain you", с което финалистите поздравиха и новинарския екип на медията. Кандидатите дори получиха и специална покана - да гостуват всеки ден, за да внасят необходимата доза настроение и музика. Петъчният X Factor тур продължава и в момента, когато талантите изнасят истински мини концерти пред софийските медии.

Това обаче е само малка част от подготовката за следващото им сериозно предизвикателство, а именно, големите концерти, които започват следващата седмица. След много колебания, дилеми и дори сделка с продуцента на шоуто Маги Халваджиян, вчера Мария, Заки, Саня и Любо избраха своите отбори. Ето и кои са талантите, които в следващите месеци ще дадат всичко от себе си, за да станат новия X Factor на България.

В отбора на Любо: моделът, завърнал се в България чак от Банкок заради шоуто - Виктор Самсонов; най-възрастният участник, който призна, че 57 години е чакал X Factor - Атанас Ловчинов; компютърният специалист и върл рокаджия Георги Бенчев и Ренета Ганева - жената, която след тежка операция на гласните струни рестартира музикалната си кариера именно на сцената на X Factor.

Момчетата на Мария Илиева: още един рокаджия, решен да докаже, че рокът е №1 - Славин Славчев. Именно той вече получи и първото сериозно обещание от Мария - да го подстриже. Сабатин Гогов - момчето, решено да защити семейната чест, след като миналия сезон брат му отпадна именно в Къщата на съдиите; талантът, който преживя истинско дежавю - Траян Костов, който получава своя втори шанс и след като миналата година не успя, сега вече отива на големите концерти, и Станимир Маринов, за когото X Factor e мястото, където всичките му усилия намират своя смисъл.

Женската сила на Саня Армутлиева ще бъде в лицето на малката голяма сензация - Кристина Дончева, за която Саня каза просто: "Каквото ще да става - взимам те с мен на големите концерти"; Люба Илиева - момичето, което доказа, че не е нужно да си учил музика, когато носиш таланта в себе си; Михаела Маринова, която също се завръща за реванш, след като миналия сезон не успя да стигне до големите концерти; и една от сериозните претендентки - Невена Пейкова, която още с първата си поява на сцената, вдигна публиката на крака.

Накрая, но не последно място - групите на Заки - двамата братя от Добрич - Иво и Пламен, женското дуо Нора и Ива, чието приятелство се роди именно на сцената на шоуто, великолепната момчешка четворка в лицето на Емил, Кристиан, Иван и Йоан, и провокативното трио във състав Гери Никол, Мишел и Христина.

Ето как финалистите изненадаха Павел Владимиров: