/ iStock/Getty Images
Египетският художник Ибрахим Билал, жител на Ал Бухаир, пресъздава историята на страната си върху графитените върхове на моливи.
Билал създава интересни творби, като изрязва различни форми и фигури върху графитите на върха на обикновен молив.

"Винаги съм се интересувала от изкуство, още от дете. Рисувах в свободното си време, докато завърших университета, но не бях професионален художник", спомня си Билал.

Казва, че не е получил специално образование в областта на изкуството, а просто е следял творбите на творци в социалните мрежи и е гледал видеоклипове.

"Работя като художник от около три години. Завършил съм право и се предполагаше, че ще стана адвокат, но когато завърших, разбрах, че не мога да се занимавам с тази професия. Реших да се насоча към изкуството, за което мечтаех още от детството си", казва Билал.

Според него преди три години той видял тайвански художник, който пресъздал фигура върху графитени връх на молив.

"Като се има предвид изтънчеността на това изкуство, в началото си мислех, че е невъзможно да се направи нещо подобно. Въпреки многократните неуспехи продължих да работя упорито и накрая успях", казва художникът.

Той каза, че му отнема около 20-30 часа, за да направи една фигура.

"Смятам, че изкуството е средство за себеизразяване. Всички форми на изкуство имат стойност сами по себе си. Изкуството само по себе си има твърде голяма стойност, за да се измерва в парични стойности", казва Билал.

Художникът споделя, че има за цел да привлече международно внимание върху творчеството на съвременни египетски художници.
БГНЕС, Анадолска агенция