/ БГНЕС
Ед Шийран остана начело в британската класация за албуми въпреки конкуренцията на рапъра Дрейк и 100-годишната певица Вера Лин, съобщи Контактмюзик.

":" (Divide) на 26-годишния британски певец за трета поредна седмица оглавява класацията за албуми, изпреварвайки "More Life" на Дрейк и "Vera Lynn 100" на Вера Лин, която на 20 март навърши 100 години.

Ед Шийран пусна в продажба новия си албум

Албумите на Дрейк и Вера Лин заемат съответно второ и трето място. Вследствие на успеха на "Vera Lynn 100", който включва оркестрирани наново версии на нейни класически песни, като "We'll Meet Again" и "(There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover", певицата стана най-възрастният жив изпълнител, който някога е попадал в британската класация за албуми.

"Бях изумена от реакцията на хората по повод 100-тния ми рожден ден, а сега дойде и новината, че "Vera Lynn 100", продуциран от "Дека рекърдс", е на трето място в класацията за албуми", възкликна Вера Лин.
В челната петица са също "Human" на Раг ен Боун Ман и "Spirit" на "Депеш мод".

Британският певец Ед Шийран постави рекорд в Спотифай

Ед Шийран запази яркото си присъствие и в британската класация за сингли, след като три негови песни са в челната тройка - "Shape of You" за 11-а седмица оглавява чарта, докато на второ място е "Galway Girl", а на трето - "Castle on the Hill".

В челната петица са също "Passionfruit" на Дрейк и "Something Just Like This" на "Чейнсмоукърс" и "Колдплей".
БГНЕС