Конкурсът Мис Свят е един от двата най-популярни конкурси за красота в света. Вижте кои са държавите с най-много победи в Мис Свят в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

5. САЩ – 3 победителки

Освен трите победителки САЩ могат да се похвалят и с още 5 втори и 2 трети места. Последната победителка за американците е Александра Милс, която печели титлата през 1996 година. Една от най-известните момичета станали Мис САЩ е Холи Бери, която представлява държавата си през далечната 1986 година и заема 6-то място, а в следващите десетилетия става изключително добре платена актриса.

4. Ямайка – 4 победителки

Красотата на карибските жени е известна, а доказателство са четирите момичета от Ямайка, които са обявени за най-красиви. Короната в момента е в Ямайка, защото нейната представителка от 2019 година спечели конкурса, а през 2020 година той бе отменен заради пандемията от коронавирус.

3. Великобритания – 5 победителки

Островната държава властва в конкурса между 1961-1983, когато завоюва своите 5 победи. Освен победителките има и няколко момичета от Великобритания, които успяват да влязат в топ 3. Общо 16 са те като последно това успя да стори англичанката Стефани Хил през 2017 година.

2. Венецуела – 6 победителки

Латиноамериканките са считани за едно от най-привлекателните жени в света от векове. През 1955 година идва и първата победа на жена от Южна Америка – представителката на Венецуела. Освен 6 победи Венецуела може да се похвали и с 2 втори и 4 трети места в конкурса.

Индия – 6 победителки

Азиатската държава има цели 6 победителки в конкурса за красота. Последната победа за индийците бе през 2017 година, когато актрисата Мануши Чхилар взема короната. Четири от победите са в рамките на 7 години. Победителките от тази държава са известни, че остават в светлината на прожекторите дори години след конкурса като сред победителките има популярни актриси и автори на книги.