Българин опитва да счупи рекорда по стойка на ръце на височина
Българин опитва да счупи рекорда по стойка на ръце на височина / www.sxc.hu
Българин опитва да счупи рекорда по стойка на ръце на височина
35580
Българин опитва да счупи рекорда по стойка на ръце на височина
  • Българин опитва да счупи рекорда по стойка на ръце на височина

Световноизвестният български цирков артист Енчо Керязов ще се опита да подобри световния рекорд по стойка на ръце на максимална височина. За място на атракцията българинът е избрал една от най-високите сгради на планетата - хотелът "Бурж ал Араб" в Дубай. Събитието е планирано за средата на февруари идната година.

Настоящият рекорд за стойка на ръце на височина, записан в Гинес, е 85 метра. Енчо Керязов ще се опита да го подобри с цели 240 метра. Височината на "Бурж ал Араб" е 321 метра.

"Височината не ме притеснява толкова, колкото вятърът. Надявам се времето да бъде хубаво. Какво трябва да се изпълни? Трябва да се направи на по-голяма височина, разбира се, без предпазни колани, въжета и мрежи. Едно от условията е, че трябва да е на самия край на сградата, на ръба. Въпросът не е да се качиш в средата на сградата и да направиш стойката", разказа Керязов.

Целта на опита за рекорд на Енчо Керязов не е доказване на собствените възможности, а е в подкрепа на благотворителната инициатива "Българската Коледа": "Не съм имал желание да попадна в Рекордите на Гинес, но понеже знам, че в Германия е доста популярно и има финансово възнаграждение, реших по този начин да допринеса за Българската Коледа, да я популяризирам в световен мащаб. Ако подобря рекорда, парите ще ги внеса по сметката на Българската Коледа".