Боб Дилън с нов албум тази година?
Боб Дилън с нов албум тази година? / снимка: БГНЕС, архив

Боб Дилън публикува във вторник на интернет страницата си кавър на известния хит, някога изпълняван от Франк Синатра „Full Moon and Empty Arms”. Това подхрани слуховете за нов албум на Дилън тази година, пише АФП.

72-годишният певец, който със своето „безкрайно турне” пристига в Европа през следващия месец, публикува на началната страница на уебсайта си и своя снимка на фона на това, което изглежда може да се вземе за обложката на албума. Надписът е „Сенки в нощта”.

Парчето, което е на разположение на феновете, е кавър на песента от 1945 г., написана от Бъди Кей и Тед Мусман, но с глас, вместо този на Синатра - на Дилън, посочва БГНЕС.

Списание „Ролинг Стоун” написа: „Това парче без никакво съмнение е част от албум, който ще излезе по-късно през тази година". Имитацията на обложка на албум, така както е показана на уеб сайта на Дилън, е в духа и стила на легендарната джаз издателска къща „Блу Ноут Рекърдс”, подчертава списанието.

Американското обществено радио ЕнПиАр предполага от своя страна, че тази изненадваща песен подхранва подозренията, че скоро ще излезе албум с кавъри на стари хитове на Дилън, както бе направено с фолк парчета като Good As I Been To You (1992) или World Gone Wrong (1993).

През 2009 г. Боб Дилън пусна и албум с коледни песни, включително „Have Yourself a Merry Little Christmas”, правена вече от Синатра.

Дилън, който стана известен през 60-те години на 20 в. с хитове като „Blowin’ in the Wind” и „The Times They Are a-Changin” става на 73 години на 24 май. Той е носител на 11 награди „Грами” през цялата си кариера. Тези песни стават химни на движението за граждански права и антивоенното движение.