Бен Стилър строи осем училища в Хаити
Бен Стилър строи осем училища в Хаити / снимка: Reuters

Холивудският актьор Бен Стилър обеща да построи осем нови училища в Хаити със средствата, събрани чрез благотворителната му организация.

Актьорът създаде фондация Стилър след земетресението, което опустоши бедната страна през януари м. г. Фондацията организира редица благотворителни събития и търгове, за да събере дарения за мисията му по построяването на училища, чрез които да помогне за възстановяването на страната.

Стилър се завърна в Хаити този уикенд и разкри, че е създал съвместно дружество с местни телекоми за построяването на нови учебни заведения. "Имах прекрасен ден в Хаити. Подписах споразумение с Digicel Foundation за построяването на осем училища", разкри звездата на страницата си в Туитър.

Стилър не е единствената знаменитост, посетила Хаити, отбелязва БГНЕС. Актрисата Патриша Аркет, дизайнерът Дона Карън и риалити звездата Ким Кардашян също бяха в бедната страна, за да помогнат в усилията за възстановяването й. Известните дами работят с благотворителната организация We Advance, чийто съосновател е актрисата Мария Бело.