Балет на Бежар за Версаче събра звезди в Миланската скала
Балет на Бежар за Версаче събра звезди в Миланската скала / снимка: BGNES
Балет на Бежар в Миланската скала отбеляза десетте години от убийството на Джани Версаче в Маями, съобщи ProntoSofia. Събитието премина под надслов „Благодарим ти, Джани, с любов“.

Много известни личности от шоубизнеса пристигнаха в Милано за спектакъла в чест на големия моден дизайнер. Сред тях бяха бившите и настоящи топмодели Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Валерия Маца, Ана Мария Босколо, дизайнерът Карл Лагерфелд.

В балета бяха използвани костюми, сътворени навремето от Джани Версаче, както и от сестра му Донатела.

„Предпоследният път, когато видях Джани жив, беше точно с Бежар във Флоренция за балета „Бароко Белканто“, обясни Донатела Версаче. „Спектакълът в Скалата е най-хубавият подарък, който можех да му направя. Той беше гений и една обикновена изложба на облекла щеше да бъде банална“, допълни дизайнерката.

Джани Версаче беше убит на 15 юли 1997 пред луксозната си вила в Маями. Убийството доведе до унищожителни ефекти в психологически план за сестра му Донатела, която твърди, че освен с всичко друго, се е сблъскала и с факта, че трябва да замести гениалния си брат начело на модната индустрия.

Още преди години Донатела призна, че след смъртта на брат си е станала жертва на кокаина, заради което е трябвало да се лекува в американска клиника.„Едва сега започвам да се чувствам добре в ролята на дизайнерка“, допълни Донатела Версаче.