Андреа Бочели обещава една непозната Ариана Гранде в новия си албум
Андреа Бочели обещава една непозната Ариана Гранде в новия си албум / снимка: БГНЕС, архив

Италианският тенор Андреа Бочели е реализирал 85 милиона албума и е начело в чартовете като най-продавания изпълнител на класическа музика на всички времена. На 57 години той ще зарадва почитателите си с нов албум „Cinema”, предаде Ройтерс.

Бочели, който се изстреля към върха в началото на 90-те години на миналия век като протеже на покойния Лучано Павароти, ще включи в „Cinema” известна и обичана филмова музика, варираща от „Мария” от „Уестсайдска история” до „Brucia la Terra” от „Кръстникът”.

Албумът ще излезе на 23 октомври. В него е предвиден дует на Бочели с поп принцесата Ариана Гранде. Двамата са записали емоционалното парче „E Piu ti Penso” от филма „Имало едно време в Америка”.

По думите на Бочели албумът „Cinema” е негова мечта от десетилетия. „Аз обичам много този вид музика”, признава певецът в интервю за Ройтерс. Запитан какво означава за него филмовата музика, макар да е сляп от 12-годишна възраст, той казва: „Същото нещо, каквото означава и за вас”.

Бочели признава, че двамата му синове са големи фенове на Ариана Гранде. Според тенора младата изпълнителка има „много хубав, много чувствен глас”. А почитателите й ще бъдат изненадани да я чуят да пее песни по този начин. „Мисля, че за нея също е било много интересно да промени атмосферата на репертоара си”, казва Бочели.

Източник: БТА