2500 лв. от Евгени Минчев за VIP Brother, Масларова не влезе
2500 лв. от Евгени Минчев за VIP Brother, Масларова не влезе / cнимкa: DarikNews

69 507 лева успяха да съберат съквартирантите в благотворителния VIP Brother 3 по време на първата си мисия в шоуто. Виповете трябваше да пеят, разделени на пет отбора, а зрителите на Нова телевизия ги подкрепяха чрез sms-и и телефонни обаждания. Най-много пари събра отборът на Милко Калайджиев, в който бяха внукът на Тато Тодор Славков и дъщерята на Аня Пенчева Петя.

 

Тази седмица съквартирантите събират пари за талантливи момичета и момчета, които са в домове за изоставени деца. Освен чрез пеене, те ще търсят и други начини да подкрепят каузата, като напуснат Къщата в събота.

 

Поредният, трети скандал в предаването, се завъртя около участието в него на социалния министър Емилия Масларова. То беше шумно рекламирано, но няколко часа преди да прекрачи прага на Къщата, Масларова обяви, че се отказва. По сценарий тя трябваше да сготви вечеря на VIP съквартирантите. В официално писмо от Министерството на труда и социалната политика се казва, че Масларова не би искала да става част от стълкновенията и страстите на VIP Brother 3.

 

Социалният министър признава, че сама е предложила на екипа на предаването вместо нея, в Къщата да влезе една млада българка, която в продължение на години се грижи за нуждаещо се дете. За хората на Тупарев историята обаче била безинтересна, затова и Масларова се обърна към тях с думите: "Вие нямате нужда от вечеря, приготвена от социалния министър, а от примера на Аделина. С удоволствие отстъпвам мястото си на това прекрасно момиче, което даде вълнуващ пример за безкористна и сърцата отзивчивост към уязвените от съдбата. Разбрах, че това не се вписва в сценария ви за шоу на крайните страсти". (писмото вижте тук)

 

Писмото от Масларова беше прочетено и по време на третия лайф. Водещият Ники Кънчев обясни, че явно е станало някакво недоразумение, защото въпросното момиче Аделина ще влезе в Къщата на VIP Brother. Минути по-късно тя наистина се присъедини към другите съквартиранти.

 

 

По време на третия лайф беше сложен край на скандала Евгени Минчев – VIP Brother. Във вторник вечерта екипът на шоуто реши да вкара пуяк със същото име в Къщата. Разкри още и, че Минчев е взел аванс от 5000 лева за евентуалното си участие в предаването, след което е изчезнал. В специално интервю за Дарик радио PR-ът и продуцент обясни, че получената сума е единствено за разговор с него по темата, а не за сериозно поет ангажимент за присъствие в третия сезон на шоуто. (повече за скандала прочети тук)

 

Пред водещия Ники Кънчев и пред зрителите на Нова телевизия Евгени Минчев обяви, че дарява лични 2500 лева за благотворителните каузи, които са в основата на VIP Brother 3. Обеща да даде и още пари –  част от средствата, събрани по време на третия руски благотворителен бал, организиран от Минчев. Този път той ще се състои на 24 април. Евгени Минчев увери и, че получените от екипа на шоуто прословути 5000 лева той изцяло ще вложи в организацията на този бал.

 

След като в предаването "Дарик кафе" Евгени Минчев призна, че се чувства изключително горд да бъде пуяк сред "толкова кокошки в Къщата", той занесе в студиото на VIP Brother просо за животното. За да се приключи със скандала беше взето решението пуякът да се прекръсти на Лондон – мястото, където Минчев прекарва голяма част от времето си.