Радиоводещи на Дарик станаха фотографи
Радиоводещи на Дарик станаха фотографи / Юлиана Николова, DarikNews

Посолството на Швеция в София отвори широко врати за нетрадиционна изложба, която премина под мотото "Един уикенд в Стокхолм". Експозицията представя уникални авторски кадри, заснети в Швеция от програмния директор на Дарик Константин Вълков и водещия на Дарик Кафе Михаил Дюзев.

Изложбата "Един уикенд в Стокхолм" е част от Месеца на Швеция по Дарик - специален проект на Дарик Радио и уебсайта zar.bg по повод председателството на Европейския съюз, което Швеция поема от 1 юли.

"Снимките са абсолютно непрофесионални, правени си в рамките на един уикенд и представят как виждаме Стокхолм и архипелага през почивните дни. Използвали сме обикновен обектив, нищо специфично", увери ни програмният директор на Дарик. Интересното в снимките е, че улавят малките детайли. Другото любопитно е, че това е втората непрофесионална фотоизложба на Константин Вълков и Михаил Дюзев - преди година двамата представиха експозиция със снимки от Финландия.

Домакин на събитието бе Негово Превъзходителство посланикът на Швеция у нас Пол Бейер, който помогна за шведското настроение на приема с традиционния тост Skål (Скол). С Месеца на Швеция Дарик първи в София провокират интереса към европейското председателство на страната ни, отбеляза посланик Бейер.

Радиоводещи на Дарик станаха фотографи
netinfo

За нас беше голяма провокация да представим със звук, картина и думи това, което в действителност е Швеция в началото на XXI век, заяви от своя страна собственикът на Дарик Радосвет Радев.

Много приятели и колеги дойдоха и видяха фотографиите. Освен гости от най-високо дипломатическо ниво, "Наздраве" казаха и консултантът на Нова телевизия Силва Зурлева, Ирена Комитова - управляващ партньор на Creative Solutions и организатор на Lux Only, журналистът Георги Тошев, издателят Мартин Захариев, управителят на М3 Communications Group Inc Максим Бехар.

В Месеца на Швеция слушайте Дарик Радио и четете zar.bg, за да научите повече за скандинавската държава, която след броени дни поема председателството на Европейския съюз.

Радиоводещи на Дарик станаха фотографи
netinfo