Нов закон за шарани
Нов закон за шарани / netinfo

Няма по-подходящ празник от Никулден за приемане на нов Закон за досиетата. Зорлем да го бяха мислили „архитектите” на поредното разсекретяване, нямаше да пасне толкова добре.

Тези депутати, които ще гласуват закона, символично ще поздравят всички „шарани”, които дори и за момент бяха повярвали, че ей-сега, още малко остана до момента, в който ще стане ясна цялата истина.

Спомняте ли си кой първи предложи пълно отваряне на всички досиета, което да стане чрез нов закон. Беше лятото на тази година и тогава, както днес, се събра Съветът на коалицията. И както така си говорели, лидерът на ДПС изведнъж предложил да „се осветят” всички, ама всички досиета на публични фигури и да влезем „на чисто” в Евросъюза.

Вие как мислите? Точно Ахмед Доган ли е човекът, който има интерес това, което уж предлагал, да се случи. Не, разбира се – е тогава защо трябва да се случи? Така че драмите от последните седмици са напълно излишни – интересите, които са свързани със секретните папки, са толкова разнопосочни, затова от време на време в бедната ни Родина се правят някакви акробатики с нови закони за досиетата.

При поредната такава еквилибристика „на кучетата ще бъдат хвърлени” само такива „шарани”, които не са преценили правилно ситуацията и не са потърсили подкрепата на правилните хора. Имената им ще бъдат по вестниците седмица-две, те ще се обясняват по електронните медии и това ще бъде...

После българинът ще бъде погълнат пак от другите си проблеми и така до следващия опит. А всъщност нищо от архива на бившата Държавна сигурност не е унищожено – онова, което е унищожено, преди това надлежно е филмирано, и е хубаво хората да чуят добре думите на тогавашния вътрешен министър и впоследствие вицепрезидент Атанас Семерджиев.

То простата логика води натам – трябва да си напълно чалнат, за да изгориш дори и листче, с което можеш „да държиш в ръцете си” даден човек. И това не е някаква маниакална логика, а простата логика на специалните служби по целия свят.

Това последното е за тези публични личности – политици, магистрати, журналисти, на които някой добър човек е подшушнал, че всичко за него е унищожено и въобще да не се притеснява. Истината е някъде там и изплува „на порции” тогава, когато трябва!

Прекрасно е да се подкрепи каузата „Чисти гласове”, но тя трудно, почти невъзможно е да победи! За съжаление...

Като споменах Доган, се чудя, защо тези дни зорлем се опитват да ме направят негов фен. Тръгнали да го питат откъде знаел, че 509 903 симпатизанти на ДПС били гласували за Георги Първанов. Знае, нещо повече – дори ги знае тези хора поименно...